Menu Sluiten

Weerbaarheid

Weerbaarheidstraining

Weerbaarheid

Niet alleen kinderen hebben behoefte om zich in bepaalde situaties weerbaarder op te stellen. Ook volwassenen hebben daar behoefte aan. Ik hoor geregeld dat er door familie of collega’s over hen heen gelopen wordt en ze daar last van hebben. Kinderen krijgen vaak te maken met pestgedrag op school. Het kan behoorlijke diepe littekens achter laten waar zij op latere leeftijd nog steeds hinder van kunnen ondervinden.  Niet alleen de gepeste wil ik helpen, ook de pester heeft hulp nodig ik ben er ook voor die kinderen die juist hulp nodig hebben om zich te leren beheersen. De training is ontwikkeld door het Gadaku instituut www.rotsenwater.nl en is een wetenschappelijk bewezen methodiek. Ik geef daar mijn eigen draai aan want ik wil aan kunnen sluiten bij de behoefte van degene die de training komt volgen. Kijken wat de persoon nodig heeft en daarbij aansluiten. Ook kijk ik hoe een eigen hond of mijn honden hier een meerwaarde in kunnen zijn. Maatwerk dus. 

Wat houdt Weerbaarheidstraining in?

Ik start altijd met een moment van bewustwording. Even in het hier en nu komen, hoe sta je erbij? Dan zorgen we dat we stevig staan en de ademhaling laag in de buik hebben. Dan pas kunnen we beginnen.

Tijdens deze individuele trainingen doen we verschillende oefeningen. Hierbij leer je dat je in sommige situaties je beter kunt opstellen als Rots (sterk en stevig) en soms als Water (vriendelijk, onderhandelbaar, wat meer meegaand). We zorgen voor een goede balans hierin waardoor je bewust wordt van de spanning en ontspanning in je eigen lichaam. 

Er wordt geoefend met een lage ademhaling, samenwerken, focussen, gronden (stevig staan)  en het aangeven van de eigen grenzen maar ook het respecteren van de grenzen van anderen.