Menu Sluiten

Team Kane

Marion

TeamKaneAtWork

Mijn naam is Marion Bekkers, ik woon in Westerhoven een prachtig klein dorpje in de Brabantse Kempen. Samen met mijn drie honden vorm ik Team Kane At Wok. Op mijn prikkelarme buitenlocatie in Westerhoven kun je mij vaak vinden als coach met en van honden.

Tijdens coachsessie geven honden heel wat signalen af. Het is mijn taak om deze signalen van positieve of negatieve stress te herkennen. Het zou om die reden kunnen zijn dat als de hond het te spannend gaat vinden ik hem uit de coachsessie ga halen.

Met honden werken vereist het waarborgen van veiligheid en welzijn van zowel mens als hond daarom sta ik ingeschreven in het kwaliteitsregister van de Aaizo.

Als hondengedragscoach ben ik ook vaak te vinden op mijn buitenlocatie. Daar coach ik de verzorger en hond op een diervriendelijke, respectvolle en positieve manier. Het doel is vanuit rust en ontspanning beter met elkaar te kunnen communiceren en samenwerken. Vind je het leuk om hier meer over te weten? Kijk dan op Teamspirit And Dogs.

Hoe het begon

Team Kane

Acht jaar geleden “koos” mijn huidige hond Kane mij uit. Het gebeurde tijdens een bezoek bij de fokker waar ik op bezoek was. Zij is tevens een goede kennis. Ik was op dat moment niet op zoek naar een hond maar de toekomstige eigenaar van Kane had zich bedacht. Het was dus voorbestemd om mekaar te ontmoeten. Kane zocht mij gedurende de dag steeds op. De liefde was wederzijds en dat is de reden waarom ik hem mee nam. Zo werd Kane mijn maatje.  Hij is mijn steun en toeverlaat op voor mij lastige momenten zo is gebleken. We voelen elkaar feilloos aan.

Kane is voor mij niet zomaar een hond. Hij is een volwaardig lid van de familie en is er altijd voor diegene die hem nodig heeft. Al gauw had ik in de gaten dat hij emoties van mensen heel goed aanvoelde. Onze speciale band en deze gave van Kane resulteerde in het opzeggen van mijn baan in 2015. Het zoeken naar, en starten met een opleiding om samen met Kane te kunnen werken, was daarmee een feit.

Het resulteerde in een opleiding Dog Assisted Coaching waarbij tijdens het coachen de hond ingezet kan worden. Diverse workshops en cursussen heb ik hierna nog gevolgd en dat heeft ertoe geleid dat mijn specifieke aandacht gewekt werd door ASS (Autisme Spectrum Stoornissen). Voor mij was het duidelijk, daar ligt mijn hart! Ik wilde hulp bieden aan een kwetsbare groep jongeren en jongvolwassenen en hun ouders die zich heel vaak onbegrepen voelen.

Cursussen en lezingen betreft ASS volgens de methode van “Geef me de Vijf” hebben me hier verhelderende inzichten in gegeven. Voor mij de reden om daarmee aan de slag te gaan. Contact tussen jongeren en jongvolwassenen met ASS en de hond is een gouden combinatie om mee te werken is inmiddels gebleken.

Eigen ervaring

Mijn eigen “rugzak” heb ik  goed kunnen leeg maken tijdens emotioneel lichaamswerk weekenden. Hier heb ik zelf kunnen ervaren dat het in beweging zetten van je lichaam, door oefeningen en opdrachten,  je nieuwe inzichten kan geven. Het letterlijk “voelen” wat gedachtes met je kunnen doen. Uiteraard is dat niet zonder de nodige emoties gegaan. 

Een mooi uitgangspunt, uit eigen ervaring, voor de wijze waarop ik samen met mijn honden wil werken. Het voelt goed om zo jongeren en jongvolwassenen te kunnen coachen en positief te kunnen bijdragen aan hun verdere ontwikkeling.