Menu Sluiten

Onderzoek

Onderzoek voor de Rijksuniversiteit Groningen

Onderzoek therapiehond

Team Kane At Work heeft in december 2019 meegedaan aan een wetenschappelijk onderzoek voor de Rijksuniversiteit Groningen.

Wij hebben gewerkt met drie jongeren tussen de 8 en 15 jaar met Downsyndroom of Autisme en een therapiehond. In ons geval was dat Kane. Hieruit moet gaan blijken wat de meerwaarde is van een therapiehond. Foto’s hiervan kun je zien op de facebook pagina van TeamKaneAtWork

Kijk voor meer informatie op rug.n

Blessure Kane

Tijdens een wandeling is Kane ernstig geblesseerd geraakt aan zijn pols. Zijn banden zijn dusdanig beschadigd dat we de keuze kregen om een brace aan te laten meten of een artrodese (vastzetting van het polsgewricht) te laten doen. We zijn enorm verdrietig hierover want we weten dat Kane nooit meer zo zal kunnen wandelen en rennen als voor deze blessure. Een lastige beslissing voor ons waarin we vooral willen dat Kane geen pijn heeft. We hebben 4 februari een afspraak bij Orthodieren in Chaam voor het aanmeten van een brace.

Dit heeft uiteraard consequenties voor het inzetten van Kane. Bij een rustig gesprek kan hij nog steeds aan je voeten komen liggen, maar activiteiten zullen buiten tot een minimum beperkt gaan worden. Het welzijn van mij maatje staat hierbij voorop.

 

Zijn jongere zusje Spirit zal meer ingezet gaan worden maar zij mag nog veel leren. Heb je vragen hierover, contact me gerust.