Menu Sluiten

Onderzoek

Onderzoek voor de Rijksuniversiteit Groningen

Hanneke en Kane

Team Kane At Work heeft in december 2019 meegedaan aan een wetenschappelijk onderzoek voor de Rijksuniversiteit Groningen.

Wij hebben gewerkt met drie jongeren tussen de 8 en 15 jaar met Downsyndroom of Autisme en een therapiehond. In ons geval was dat Kane. Hieruit moet gaan blijken wat de meerwaarde is van een therapiehond. Op de foto hiernaast een mooie weerspiegeling van in verbinding zijn met elkaar. Hanneke en Kane, zij heeft voor altijd ons hart gestolen.

Over de uitslag mag ik helaas nog niets communiceren, maar zodra dat mag, dan komt het op mijn website te staan.

Kijk voor meer informatie op rug.nl

Blessure Kane

Blessure Kane

Tijdens een wandeling is Kane ernstig geblesseerd geraakt aan zijn pols. Zijn banden zijn dusdanig beschadigd dat we de keuze kregen om een brace aan te laten meten of een artrodese (vastzetten van het polsgewricht) te laten doen. We zijn enorm verdrietig hierover want we weten dat Kane nooit meer zo zal kunnen wandelen en rennen als voor deze blessure. Een lastige beslissing voor ons waarin we vooral willen dat Kane geen pijn heeft. Zoals je op de foto kunt zien, hebben wij gekozen voor een brace. Hij kan er goed op vooruit. 

Bij een rustig gesprek en rustige activiteiten kan hij nog steeds ingezet worden. En hij laat ons nog steeds zien dat hij graag mee wil.

Zijn jongere zusje Spirit zal meer ingezet gaan worden maar zij mag nog veel leren. Heb je vragen hierover, contact me gerust.