Menu Sluiten

Missie & Visie

welzijn hond

Missie en Visie

TeamKaneATwork wil een positieve bijdrage leveren aan een beter welbevinden van een jongere of jongvolwassenen al dan niet met autisme. Dat is de reden waarom ik vanuit veiligheid en vertrouwen kijk naar de zorgvraag en hierop aansluit. Inzicht en handvatten geven aan de  jongere of jongvolwassenen waar deze tegen aan of in vast loopt.

Waarde wordt er door TeamKaneAtWork gehecht in de coachsessies aan: rust en ontspanning,  integriteit, vertrouwen, veiligheid en vreugde zodat we zodoende tot het gewenste doel kunnen komen.

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat er een positieve invloed van natuur is op de psychische en lichamelijke gezondheid van mensen. Dat is de reden om zoveel mogelijk buiten in de frisse lucht met de honden aan de slag te gaan.

Honden zijn enorm Mindfull, zijn totaal niet bezig met wat ze straks gaan doen. Oordelen en veroordelen doen ze niet. Zijn altijd bereid om met me mee te gaan. Je verhaal en geheim kun je ze makkelijk toevertrouwen. In voor jouw lastige situaties zullen ze je troosten maar voelen zij zich ook prima als er met ze geknuffeld wordt.

Kennis en waarborgen

Het samenwerken met honden tijdens het coachen vereist kennis van mensen die hulp nodig hebben én van het natuurlijke, vrije gedrag van de honden. Daarom is kennis van autisme maar ook kennis van honden gedrag noodzakelijk, waarbij veiligheid, verantwoordelijkheid en respect voor mens en dier gewaarborgd zijn. Daarom is TeamKaneAtWork geregistreerd in het kwaliteitsregister van de Aaizoo.