Menu Sluiten

Mijn coachhonden

Kane

Coachhond Kane

Kane is mijn grijs/witte bordercollie reu en hij is 9,5 jaar oud. De inspirator achter TeamKane At Work. Door zijn lieve, zachtaardige en rustige karakter is hij uitermate geschikt bij het coachen met jongeren. Kane ervaar ik als een hond met een “oude ziel” hij weet alles, hij doet alles en hij begrijpt alles. Een voorrecht om met hem te mogen “samenwerken”. Kane heeft in januari een blessure opgelopen waardoor hij met een brace loopt. Voor hem kan dat de pret niet drukken, hij blijft er positief onder.

LLoyd

Co-Coach

Lloyd is mijn energieke Aussie (Australian Shepherd) reu van 8,5  jaar oud, type ruwe bolster blanke pit, of te wel grote mond, klein hartje. Lloyd wil niet graag aangeraakt worden aan zijn hoofd. Hij zal daarom ook altijd een stapje achteruit doen. Ondanks zijn lieve uiterlijk is het niet echt een hond om mee te knuffelen.  Een hele actieve alleskunner die erg bereid is om mee te werken en te wandelen.

Spirit

Co-Coach

Spirit is mijn lief Border Collie teefje van 5 jaar oud. Zij heeft traumatische ervaringen opgelopen waardoor wij haar nog steeds moeten begeleiden. Spirit is in het bezit van een heel lief en zacht karakter. Maar als het nodig is heel goed voor zichzelf kan zorgen.  Met haar 5 jaar is ze het kleine zusje van Kane omdat ze dezelfde ouders hebben alleen een paar nestjes later. Heerlijk hondje net als Kane om mee te coachen alhoewel ze nog veel mag leren.  Zij heeft bij ons geleerd wat samen spelen is. 

Waarom met honden werken?

Honden zijn enorm Mindfull en daardoor totaal niet bezig met wat ze later die dag nog moeten doen. In oefeningen kunnen ze je enorme inzichten geven. Ze kunnen in lastige situaties je tot steun zijn en kunnen je troosten. Mijn honden mogen als het voor hun te moeilijk wordt zelf uit de coachsessie weglopen. Dat is de keuze die zij altijd mogen maken.